28 Aralık 2011 Çarşamba

Backlash Facebook'a Karşı

Nesil Facebook eyleme - Facebook karşı. Salı sabahı popüler sosyal ağ sitesi, kullanıcıların dakika onların arkadaşları Facebook hareketleri izlemenize olanak sağlayan "News Feed" olarak adlandırılan yeni bir özellik kusursuz. Facebook 8 milyon artı öğrenci kullanıcıların çoğu için, çok fazla oldu. 24 saat içinde yüzlerce, binlerce öğrenci ülke çapında yeni bir özellik protesto etmek için kendilerini organize. İronik olarak, bunu yapmak için Facebook kullanıyorsanız.

Söz konusu özellik, kullanıcının ana sayfasında görünür ve gösterişli bir çamaşır listesi gibi görünüyor . Bu, kullanıcının arkadaşları, son zamanlarda Facebook almış her eylem anlatıyor. Bunlar sıradan şunlardır: Sally Joan sıkıcı arkadaş: Tim seviyor The Daily Show , sulu: John ve Beth dağıldı. Bu konularda durumunda, her eylem dakika zaman damgalı.

Doğası gereği, Haberler müdahaleci ve öğrencileri kızdırdı ne. Bu sınıflar arasında gelişigüzel bir arkadaşının güncelleştirilmiş profil kontrol etmek için bir şey. Istemeden her arkadaşınız en son Facebook antics altında kalacak bir başkasının. Haberler, kullanıcıların News Feed doğrudan besleme onların profillerini görmek non-arkadaş engellemek veya limit rağmen bir anahtar yoktur. En azından, mağdur öğrenciler News Feed off-geçiş seçeneği istiyorum. Bazı Facebook tamamen ortadan yapmak istiyorum.

Salı gününden bu yana, bir avuç anti-News Feed grupların Facebook üzerinde çoğaldığını var. Büyük 284.000 üyesi var ve adı "Facebook News Feed Karşı Öğrenciler (Facebook Resmi Dilekçe)." Ben Parr, Northwestern Üniversitesi, onun Facebook'ta oturum açmış News Feed bulmak için tiksinti bir genç grup tarafından dün sabah kuruldu. Parr, almak için bir toplantı ile, hızla bir grup oluşturulmuş, bu konuda bir kaç arkadaş anlattı ve onun bilgisayar bıraktı. O birkaç saat sonra geri geldiğinde, üyelik 13.000 idi ve sayıları 2 100.000 ulaşan, gün boyunca sürekli tırmandı noktası Parr gecesi denir.

Onun en başarılı anti-News Feed grupları neden belli değil. "Bu benim ilk gruplardan biri olduğunu olabilir," Parr, 21 dedi. "İşte bu, benim grup bir dilekçe doğrudan Facebook gibi davranır." Parr grubu üzerinde Dahil Facebook kullanıcıların doğrudan Facebook yöneticilerinin e-posta müşteri destek sayfasına bir bağlantı. Parr ayrıca bir resmi bağlantılı çevrimiçi dilekçe Facebook News Feed ya kaldırmak ya da değiştirmek için sorar. Şu anda 28,000 'den fazla imza vardır .

Birkaç üniversite gazeteler de bu sabah hikayesini aldı. Başlıklar " Facebook sizi izliyor "," Facebook ile Furious "ve" Facebook değişiklikleri ile fumbles . "

Gen Y ilk resmi devrim ne olabilir rağmen, Facebook firması düzenliyor. Dün öğleden sonra, Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg başlıklı Facebook blogu bir giriş yayınlanmıştır "Aşağı Sakin Nefes.. Biz duyun." Zuckerberg birçok kullanıcı olduğunu kabul etti "acil fanlar ve onları ezici ve darmadağın bulduk. Diğer insanlar non-arkadaş onlar hakkında çok fazla görebilirsiniz endişe duyuyorlar." O News Feed herhangi bir değişiklik ilan değil, Facebook'un gizlilik özellikleri yineledi ve serin bir yolu olarak News Feed terfi etmedi "arkadaşlarınızın hayatlarında neler olup bittiğini biliyorum."

İster beğenin ister beğenmeyin, Facebook karşısında iyi değişiyor olabilir. Üniversite öğrencileri için özel bir web sitesi olan sosyal ağ sitesi, lise öğrencileri ve şirketlerin içerecek şekilde genişletti. Sponsorlar şimdi de Facebook eğilerek site ve politikacılar tanıtımı için binlerce harcamak. Zuckerberg, News Feed Facebook kullanıcılarının birbirleri ile daha iyi yetişmek için izin verir. "Size sunulan oluyor en ilginç şeyler," Zuckerberg son zamanlarda ZAMAN söyledi. "Benzetme olurdu yerine bir ansiklopedi, şimdi haber Biz şimdi neler olup bittiğini vurgulayan konum."

Bu düzey samimiyet infamously reşit olmayan içme ve uyuşturucu kullanımı Facebook resimleri attılar çoğu bugün bile üniversite öğrencileri, çok yoğun olabilir. Ya da iddia edilen bir gizlilik işgalinden çok daha basit bir şey olabilir. "Facebook Her eylem damgalı zaman," diyor Erik Ornitz, 18 Brown öğrenci, kendi anti-News Feed grubu kurdu. "Herkes şimdi 10 saat benim Facebook profil güncelleme ve sınıf değildi, çünkü biraz garip." Niyetleri ne olursa olsun, bir şey emin. Gen Y beklenmedik bir şekilde organize etmek için bir yol bulmuş.



Read more: http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1532225,00.html#ixzz1hsKySXiL

Hiç yorum yok: