12 Aralık 2011 Pazartesi

"Başkan'dan Bildirimin Var"

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, halkın talep ve şikayetlerini ilk ağızdan alabilmek ve halkla yakınlaşmak amacıyla üye olduğu sosyal paylaşım ağı sayesinde binlerce hemşehrisiyle sanal yoldan iletişim kuruyor.İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, halkın talep ve şikayetlerini ilk ağızdan alabilmek ve halkla yakınlaşmak amacıyla üye olduğu sosyal paylaşım ağı sayesinde binlerce hemşehrisiyle sanal yoldan iletişim kuruyor.
Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada belediye başkanlarının halkı hissetmesi, halkın gündemini takip etmesi ve halkla iç içe olması halinde şehir yönetiminde daha başarılı olacağını vurguladı.
Bu anlamada "Başkana Mektup" uygulamasını başlattıklarını belirten Doğan,
"Belediye binamızın girişinde bir köşe var. Bu köşede bulunan kutuyu bizzat kendim açıyorum ve buradaki mektupları inceleyerek, gelen talepler ve istekler doğrultusunda çalışma başlatıyorum" diye konuştu.

Halkla iletişim kurma adına mahalle ziyaretleri ve halk buluşmalarının yanı sıra çeşitli iletişim araçlarını da kullandığını ifade eden Doğan, sosyal paylaşım ağında da bir hesap açtığını söyledi.
Doğan, "Hesabı ilk açtığımda bazı arkadaşlar, hesabın gerçek olup olmadığından şüphe duydular. Ancak zamanla gerçeği gördüler. Şu anda Facebook'ta arkadaşım olan yaklaşık 5 bin kişiyle şehri çok daha fazla hissetmeye başladım" dedi.
Haftada bir saat çevrimiçi olan kişilerle görüştüğünü, onların istek, şikayet ve önerilerini dinlediğini aktaran Doğan, "Bu uygulamayı geçen hafta başlattık ve buna devam edeceğiz. Çok verimli oldu. Birebir bazı konuları tartışma imkanımız oldu. Eleştirileri birebir alma imkanımız oluyor. Eleştirmek en doğal şey. O eleştirileri görmek, duymak ve bunları sıcağı sıcağına almak çok faydalı ve etkili oluyor. Hedefimiz eğer iyi bir yönetimse ve birlikte hissederek yönetmekse, bu ağları kullanmadan yapılamayacağını düşünüyorum. Bunu iletişim kanallarımızın içine koyduk" şeklinde konuştu.

Seçmen sayısının fazla olduğu yerlerde halkla daha fazla iç içe olunması gerektiğini ifade eden Doğan, sosyal paylaşım sitelerinin bu konuda önemli bir görev üstlendiğini dile getirdi.
Sosyal ağda halkın çok sayıda talebiyle karşılaştığını aktaran Doğan, mümkün olduğunca bütün taleplere cevap vermeye çalıştığını belirtti.
Halkın taleplerine en uygun şekilde cevap vermeye çalıştığının altını çizen Doğan, şunları söyledi:
"Çok çeşitli şeylerle karşılıyoruz. İş isteyenler, burs talep edenler, mahalleleriyle ilgili istekte bulunanlar, fikir almak isteyenler, proje sunanlar. Benden kendisine evlenecek bir kadın isteyen bile var. Tabii biz de ona uygun bir şekilde cevap verdik. Bunun yanında düğüne ve akşam çaya davet edenler de var.

Gelecekte attığımız her adımı mümkün olduğunca vatandaşımızla paylaşmak istiyoruz. Vatandaşımız bizim bütün gün nerede ne yaptığımızı bilsin. Mümkün olduğunca kamuoyuna yönelik sözlerimizi önce Facebook'tan paylaşacağım. Facebook üzerinden yaptığım haftalık sohbetlerinin süresini de uzatabiliriz. Bunun yanında Facebook arkadaşlarımla da bir gün biraraya gelmek istiyorum. Şimdi olmaz ama bir bahar ayında yapabiliriz."

(MY-NEC-ATA- - KOCAELİ

Hiç yorum yok: